Restaurant Vejlegården kæmper for retten til at organisere sig

KA giver en omgang – kom og vær med! Torsdag har 3F indkaldt til stor-demonstration foran Vejlegården i Vejle, fordi restauranten har valgt at melde sig ind i KA. I den anledning byder KA på en øl eller vand til alle, der kommer forbi. Det tilbud kan man læse i Vejle Amts Folkeblad onsdag – og formentlig også i en række medier.

Sådan indledes en mail jeg netop har modtaget fra min arbejdsgiverforening. Mine virksomheder har været medlem af Kristelig Arbejdsgiverforening i flere år nu og min glæde over at have valgt KA stiger betragteligt ved dette initiativ. Jeg synes det er dejligt at der er opbakning til medlemmerne, også når der er hårde sager forude.
Historien kort fortalt.
Ganske kort fortalt, så handler det om at Restaurant Vejlegården har valgt at melde sig ind i KA, som ikke har overenskomst med 3F, men derimod med Krifa. Derfor har 3F valgt at starte en konflikt med/mod restauranten, “hvis ikke du vil være kunde hos os, så forsøger vi at ødelægge din forretning”, jeg kender ingen andre steder i lovgivningen, der åbner mulighed for den slags.
De skiftede ikke bare arbejdsgiverforening.
Nu er det ikke sådan at restauranten pludseligt skiftede mening og valgte ny arbejdsgiverforening, nej den gamle forpagter kunne ikke få det til at løbe rundt og valgte at dreje nøglen, derfor kom der ny forpagter der valgte en anden arbejdsgiverforening. Et af argumenterne fra 3F, er at deres overenskomst er med til at sikre ordentlige forhold for medarbejderne – hmm, den forrige forpagter havde en overenskomst med 3F, sikrede det ordentlige forhold? Fik personalet løn, feriepenge og pension? Nej vel! I morgen, torsdag den 28. juni 2012 har 3F arrangeret stordemonstration foran restauranten, det skal de ikke have lov til uden at møde modspil – mød op og vis din støtte til restauranten.
Det er en kamp om retten til selv at vælge hvor man vil være organiseret. Kristelig Arbejdsgiverforening giver en øl eller vand til dem der kører vejen for at støtte restauranten, se annoncen her.
Besøg Vejlegården på torsdag (den 28. juni) i tidsrummet 12-14 og drik en sympati-øl eller -vand på KAs regning – og vær dermed med til at kæmpe kampen for arbejdsgiveres organisationsfrihed. Adresse: Toldbodvej 13B, 7100 Vejle. Læs pressemeddelelse fra Kristelig Arbejdsgiverforening om sagen, her.
 
Du kan også støtte restauranten i Facebookgruppen her i Facebook-gruppen ”Restaurant Vejlegårdens støtteforening”