Når din Mac med Yosemite svarer på telefonkald til din iPhone

Jeg synes det er fedt med nye funktioner i mine gadgets, men hvis de griber væsentligt ind i mine egne rutiner, så vil jeg gerne selv bestemme hvornår de skal aktiveres.

Med opdateringen af Macs OS til Yosemite er der kommet mange nye og brugbare funktioner og som altid hos apple, forventes det ikke at du tænker selv ligesom det forventes at du automatisk synes det hele er superfedt og det vil du da sætte i værk lige nu.
Som en del af Continuity pakken, den der forbinder din Mac og din iPhone (og iPad) tættere sammen, er det nu muligt at få din Mac til at svare på telefonopkald, hvis din iPhone er på samme netværk som Mac’en. Det er samme “pakke” der gør at du kan skrive SMSer (iMessages) fra din Mac, en dejlig funktion jeg bruger ofte.
Men med telefon-delen er de lige gået lidt for langt, ihvertfald når det enables uden jeg ved det. Jeg er sikkert ikke den eneste der er blevet forbavset/forvirret når telefonen ringer og samtidig begynder computeren at udsende default apple ringetone. Heldigvis var det på kontoret det skete for mig, det havde været ærgerligt hvis jeg sad til møde (med tlf på lydløs) eller måske var midt i en præsentation. Forhåbentlig er funktionen ikke aktiv hvis keynote er igang med et diasshow, det har jeg ikke testet.

Nå, men det korte af det lange, jeg har slået det fra og det kan du også gøre.

På din Mac åbner du Facetime (CMD+TAB skriv Facetime) og vælger indstillinger.
I indstillinger fjerner du bare hakket i iPhone-mobilopkald.
Når fluebenet er fjernet, så er det svjv. heller ikke muligt at starte et telefonopkald fra din Mac, men hvis du alligevel vil føre samtalen fra din iPhone, så er det ikke så svært at taste nummeret deri 🙂
Og nu vi er ved at lave indstillingerne om, så har jeg lige læst et supergodt tip hos Morten Vadskær – tjek hans nyhedsbrev her og se hvordan du får din iPhone til at lade være med at forstyrre dig om aftenen/natten, undtagen for dem du gerne vil forstyrres af.
Nu du er i gang så tilmeld dig hans nyhedsbrev, det er et af de få jeg læser hver gang – hvorfor? Fordi jeg bliver klogere af det.