Den 11. marts 2020 tager jeg til Nepal i Himalaya, for at bestige Tsergo Ri (4,983 moh), til fordel for Børneulykkesfonden og Legeheltene.

Legeheltene – Himalaya 2020

Den 11. marts 2020 står jeg klar i Langtang dalen i Nepal, for at trekke igennem dalen i 7 dage og derefter bestige bjerget Tsergo Ri (4.983 moh). Jeg har valgt at tage afsted med Climb for Charity og dermed benytte turen til at gøre opmærksom på Legeheltenes store arbejde og samle en skilling ind til dem.

Udover at fodre min eventyrlyst så har turen også det klare formål at samle penge ind itl Legeheltenes arbejde for indlagte børn på danske hospitaler.

Hvorfor er det nu lige

at jeg ser frem til at trække i en halvklam ildelugtende trøje, en råkold morgen på en bjergside, hvor dagens første opgave er at få liv i lemmer og muskler der skriger efter mere hvile, for derefter at slæbe kroppen op og ned ad bakker resten af dagen?

Det gør jeg, blandt andet, fordi det at vandre og fokusere 100% på at være tilstede i nuet gør noget helt specielt ved mig, der findes ikke nogen problemer der kan overleve en tur op ad et bjerg. En vandretur i bjergene er en hovedrengøring mentalt, de fysiske udfordringer sammen med den tilstand af nødvendig fokus gør bare godt.

Fra bjergbestigning til indsamling

Chancen for at nå toppen af bjerget øges gevaldigt når man er en del af et team, det fratager dig ikke ansvaret for selv at yde og blive træt, men det giver lige det ekstra løft når det hele bliver lidt for hårdt, klamt eller stejlt. På samme måde er vi fem “bjerggeder” fra netværket Stol på Mennesker der sammen laver nogle indsamlingsaktiviteter til fordel for projektet. Det er de samme mennesker der skal med på bjerget, hvor vi også giver hinanden en hånd.
Mine partnere i SPM Bjerggeder er: Thomas Mørch, Majbritt Mikkelsen, og Rikke Ø. Lauritsen.

Sammen laver vi et par events som en del af indsamlingen og når vi er klar bliver de offentliggjort på Legedysten.dk, en side Majbritt brugte sidste gang hun deltog i projektet. (Så hvis siden ikke har aktuelle arrangementer er det fordi vi ikke har dem klar endnu ;-))

Du kan altid støtte indsamlingen ved at indbetale et beløb på mobilepay 688218 eller blive højdemetersponsor – se her hvordan.

Hvem er legeheltene?

Børneulykkesfonden står bag Legeheltene, som arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn mellem et og 14 år, der hvert år indlægges i Danmark.

Legeheltene tager ud på hospitaler rundt omkring i landet og igangsætter bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn.

Formålet er skabe en mere aktiv hverdag for børnene ved at få dem op af deres sygesenge og ud af hospitalsstuerne. Det handler om at skabe et frirum for de indlagte børn, hvor omdrejningspunktet er leg og bevægelse, og hvor sygdom træder i baggrunden for en stund.

Inaktivitet i længere perioder kan have store konsekvenser for et barns udvikling. Legeheltenes formål med at bringe fysisk aktivitet ind på hospitalerne er at sikre, at børnenes udvikling ikke går i stå under indlæggelsen.

Alle Legehelte er professionelle fagfolk, som tilpasser aktiviteterne i forhold til det enkelte barns fysiske udfoldelsesmuligheder, med det for øje, at alle børn skal kunne være med.

Kilde: Børneulykkesfonden

Mine støtter på turen

Disse virksomheder har valgt at støtte Legeheltene gennem mit projekt, tak for støtten.

Vil du også støtte og have dit firmanavn, logo og link herunder, så send en mail til brian@dueslag.dk – så finder vi ud af det.

Se flere sponsorer på turen her.