Der findes mange udtryk og talemåder omkring rotter, tænk bare på rotteræset, at være helt til rotterne, vi rotter os sammen og han har rotter på loftet. Alt sammen udtryk der bliver brugt i det daglige og som ofte fremkalder smil. Det er bare ikke så sjovt i virkeligheden.

I weekenden opdagede vi dyr på loftet, ”en mår” tænkte jeg, indtil jeg fandt ud af at mår ikke laver gnavelyde. Tilbage var så mus, rotter eller måske et egern, behøver jeg at sige hvad familiens kvindelige medlemmer håbede på?
Efter at have konstateret huller i isoleringen ved vores ovenlysvinduer, fra loftet og ud på taget, bevægede jeg mig på loftet for at se ”hvad det nu var for nået”. Lad mig bare sige at de efterladenskaber jeg fandt udelukkede mus af almindelig størrelse og egern var det nok heller ikke!

Den er god nok du har rotter på loftet.

Mandag morgen, kontakt til kommunens skadedyrsbekæmpelse, hurtig udrykning og konstatering ”ja, du har rotter på loftet´”. Hvordan de er kommet der ved vi ikke, men det må vi finde ud af.
Efter endnu en nat uden meget søvn, men meget opmærksomme på alle de små lyde der er i sådan et gammelt hus – øv at sådan nogle små dyr kan fylde så meget i hovedet på os.
Tirsdag fik vi pumpet røg ind i systemet og fandt en gammel ubrugt faldstamme i væggen, det vil sige vi bruger den ikke, men det er der så åbenbart andre der gør, rotterne havde kæmpet sig op igennem stammen og så tiltvunget sig adgang ud i isoleringen og videre derfra op på loftet.

At lytte til en faldstamme.

Heldigvis kunne jeg få adgang til faldstammen i muren i kælderen, det er trods alt bedre at lave et hul der end oppe på førstesalen hvor vi lige har fået renoveret og isoleret! Faldstammen blev hugget fri, åbnet og proppet til med hurtigthærdende beton efter kommune-mandens anvisninger og derefter lukket igen. Nu er adgangsvejen lukket for bæsterne, men samtidig har vi også lukket flugtmuligheden for dem der måtte opholde sig på vores loft! Jeg vil ikke ligefrem sige at jeg ser frem til at komme på loftet og kontrollere fælder i den næste uges tid. Jeg er ikke blevet mindre opmærksom på lyde, jeg har endda grebet mig selv i at side og lytte til kældervæggen, for at høre om der var rotter der var lukket ude af, eller endnu værre, inde i huset.

Hvorfor nu dette indlæg på baglokalet.dk?

Der er to formål, det ene er at jeg har brug for at forsøge at skrive mig igennem oplevelsen og den anden er at der er en, eller flere, iværksættermoraler i sagen.

Iværksættermorale.

Moralen er at selv om du opfatter din todo-liste som det vigtigste i verden og din kalender er fyldt med meget vigtige møder, så kan der altid komme noget der er vigtigere. Jeg har svært ved at lade være med at blive frustreret over at have brugt to dage, helt uplanlagt, på at rode med røg, faldstammer og rottefælder, men der var ikke noget alternativ.
En anden morale kunne være at se på det fra rotternes side, de har undersøgt i hundredevis af meter i kloakker og stikledninger, pludselig opdager de en ubrugt faldstamme, ”den undersøger vi da lige” og finder et lille hul et sted og fortsætter opad, uden at vide at de pludselig er på taget og derfra kan komme ind til en dejlig tilværelse på vores isolerede loft, men huler ved den varme skorsten.

Så fortsæt med at søge muligheder og udvikle dig, en dag finder du et opvarmet loft hvor du kan nyde livet, altså lige indtil en eller anden sætter en prop i og du enten ikke kan komme hjem igen, eller ikke kan komme ud og handle ind 😉

Nu fik jeg skrevet det hele lidt ud af kroppen, det er muligt jeg vender tilbage og fortæller om fældernes succes eller fiasko. Du er som altid velkommen til at kommentere herunder og måske komme med egne erfaringer og moraler til oplevelsen.